Turcia doboară o aeronavă siriană care pătrunsese în spaţiul său aerian

Turcia a doborât sâmbătă o aeronavă aparţinând regimului sirian, care pătrunsese în spaţiul său aerian, relatează cotidianul Hurriyet, în pagina electronică.

876 afișări
Imaginea articolului Turcia doboară o aeronavă siriană care pătrunsese în spaţiul său aerian

Turcia doboară o aeronavă siriană care pătrunsese în spaţiul său aerian (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Un avion turc F-16 care a decolat de la baza Incirlik din provincia sudică Adana a doborât, sâmbătă, un avion sirian echipat cu două rachete, au declarat oficiali militari citaţi de cotidianul turc.

Pentru moment nu este clar ce fel de aeronavă a fost doborâtă. "Zona este verificată în căutarea aeronavei prăbuşite. Se va vedea în curând dacă a fost un avion sau un elicopter", a declarat sursa citată.

Oficialii turci au declarat pentru Hurriyet că aeronava militară siriană a încălcat graniţele turce de două ori în zona Dursunlu-Emek din provincia sudică Hatay. Ei au adăugat că aeronava a căzut în partea siriană a graniţei, ruptă în trei bucăţi.

În iunie 2012, un avion turc F-4 Phantom s-a prăbuşit în Marea Mediterană după ce a fost doborât din Siria.

Forţele aeriene turce au doborât un elicopter sirian în septembrie 2013 la graniţă, după ce acesta a pătruns în spaţiul aerian turc.

Avioanele turce au doborât o aeronavă siriană la 23 martie 2014, după ce aceasta a pătruns în spaţiul aerian turc, cu o săptămână înaintea alegerilor locale.

Secretarul general al Partidului Republican al Poporului (CHO), principalul partid de opoziţie, Gürsel Tekin, a declarat la 7 mai că Turcia intenţionează să lanseze o operaţiune militară în Siria înainte de alegerile generale din 7 iunie.

Oficialii guvernamentali turci au negat ferm aceste afirmaţii săptămâna trecută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici