Turcia exclude un dialog cu regimul sirian

Turcia nu va dialoga cu regimul sirian care a continuat "să masacreze propriul popor" pe parcursul sărbătorii musulmane Aid Al-Adha, a declarat marţi ministrul său de Externe, Ahmet Davutoglu.

232 afișări
Imaginea articolului Turcia exclude un dialog cu regimul sirian

Ahmet Davutoglu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul turc era intervievat de către presă cu privire la declaraţiile omologului său rus Serghei Lavrov, care a îndemnat ţările din regiune să dialogheze cu regimul preşedintelui Bashar al-Asssad.

"Nu are niciun sens să dialogăm cu un regim care a continuat un astfel de masacru împotriva poporului său pe parcursul sărbătorii", a spus Davutoglu, adăugând că ţara sa nu se va angaja în nicio iniţiativă care ar putea avea drept consecinţă "legitimarea regimului".

Turcia a rupt relaţiile cu vecinul său sirian, luând partea rebelilor care luptă împotriva preşedintelui Assad.

De la tirurile siriene care au provocat moartea a cinci civili turci la începutul lui octombrie într-o localitate de frontieră din sud-estul Anatoliei, armata turcă răspunde sistematic la orice bombardament care provine din Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici