Turcia exprimă rezerve privind măsuri prevăzute în planul UE de limitare a imigraţiei

Turcia a exprimat rezerve în legătură cu promisiunea Uniunii Europene de a finanţa găzduirea celor peste două milioane de sirieni prezenţi pe teritoriul turc, criticând procedurile lente pentru deblocarea fondurilor europene, informează site-ul agenţiei AFP.

269 afișări
Imaginea articolului Turcia exprimă rezerve privind măsuri prevăzute în planul UE de limitare a imigraţiei

Turcia exprimă rezerve privind măsuri prevăzute în planul UE de limitare a imigraţiei (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

"Uniunea Europeană este supusă presiunilor din partea noastră. Noi îndeplinim deja de patru ani condiţiile prezentate în plan. Fondurile prevăzute trebuie sporite", a declarat un oficial guvernamental turc, sub protecţia anonimatului.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a prezentat luni preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, un "proiect de plan de acţiune" destinat limitării numărului imigranţilor din Orientul Mijlociu care se îndreaptă spre Europa.

În schimbul a 1,1 miliarde de euro, UE cere Ankarei să creeze centre de azil suplimentare şi să intensifice operaţiunile la frontiere.

Potrivit estimărilor, aproximativ 2,5 milioane de persoane - 2,2 milioane de sirieni şi 300.000 de irakieni - se află în tabere din Turcia de patru ani. Guvernul de la Ankara susţine că a cheltuit deja peste 6,5 miliarde de euro pentru aceşti refugiaţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici