Turcia extinde starea de urgenţă pentru încă trei luni

Parlamentul Turciei a ratificat, luni, moţiunea prim-ministrului Binali Yildirim care viza extinderea stării de urgenţă pentru o perioadă de trei luni, anunţă site-ul agenţiei de presă Anadolu.

648 afișări
Imaginea articolului Turcia extinde starea de urgenţă pentru încă trei luni

Turcia extinde starea de urgenţă pentru încă trei luni

Această măsură va intra în vigoare miercuri, ea fiind puternic susţinută de către parlamentarii puterii.

În timpul stării de urgenţă, Executivul primeşte dreptul de a emite decrete, fără să se supună constrângerilor prevăzute de Constituţie şi procedurilor de rutină.

Atât Binali Yildirim, cât şi preşedintele Recep Tayyip Erdogan au anunţat anterior că urmăresc extinderea stării de urgenţă pentru o perioadă de încă trei luni, afirmând că organizaţii cu caracter global urmăresc abolirea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Turciei.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a instituit starea de urgenţă pe 20 iulie 2016, în contextul tentativei de lovitură de stat soldată cu moartea a peste 300 de persoane şi rănirea altor 2.100.

Criticii spun că autorităţile turce se folosesc de prevederile stării de urgenţă pentru a elimina opozanţii Guvernului, inclusiv politicieni prokurzi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici