Turcia l-a arestat şi l-a adus în ţară pe nepotul predicatorului Gülen, acuzat de Erdogan că a plănuit puciul eşuat din 2016

  • Fethullah Gülen este acuzat că a plănuit lovitua de stat din 2016 împotriva preşedintelui Erdogan.
  • Selahaddin Gülen a fost adus în Turcia de agenţii Organizaţiei Naţionale de Informaţii (MIT) după ce a fost arestat într-o ţară al cărei nume nu a fost dezvaluit.
  • De la lovitura de stat eşuată, Turcia a „repatriat” câteva zeci de persoane acuzate că aparţin mişcării lui Fethullah Gülen, în special din ţările din Balcani şi Africa.
1276 afișări
Imaginea articolului Turcia l-a arestat şi l-a adus în ţară pe nepotul predicatorului Gülen, acuzat de Erdogan că a plănuit puciul eşuat din 2016

Turcia l-a arestat şi l-a adus în ţară pe nepotul inamicului lui Erdogan, acuzat că a plănuit lovitura de stat eşuată din 2016

Serviciile de informaţii turceşti au arestat în străinătate şi au repatriat un nepot al predicatorului Fethullah Gülen, acuzat că a plănuit lovitua de stat din 2016 împotriva preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a informat presa turcă luni (31 mai), preluată de Le Figaro.
 
Selahaddin Gülen a fost adus în Turcia de agenţii Organizaţiei Naţionale de Informaţii (MIT) după ce a fost arestat într-o ţară al cărei nume nu a fost dezvaluit. 
 
Selahaddin Gülen este acuzat de apartenenţa la „organizaţia teroristă FETO”, denumirea pe care Ankara o foloseşte pentru a se referi la mişcarea predicatorului Fethullah Gülen. Acesta locuieşte în Statele Unite şi neagă orice implicare în încercarea de lovitură de stat care l-a vizat pe Erdogan în iulie 2016. Dar Erdogan îl consideră drept şeful unei organizaţii „teroriste” care vizează infiltrarea şi răsturnarea guvernului.
 
De la lovitura de stat eşuată, Turcia a „repatriat” câteva zeci de persoane acuzate că aparţin mişcării lui Fethullah Gülen, în special din ţările din Balcani şi Africa. În 2018, răpirea în Kosovo de către agenţii MIT a şase cetăţeni turci acuzaţi de legături cu Fethullah Gülen a declanşat o criză politică în acea ţară şi a condus la demiterea ministrului de Interne şi a şefului serviciilor de informaţii.
 
Din 2016, zeci de mii de persoane din Turcia au fost arestate şi peste 140.000 au fost demise sau suspendate din funcţie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici