Turcia va cere Olandei să extrădeze un militant marxist suspectat de organizarea unui atac la Ankara

Turcia se pregăteşte să ceară extrădarea unui militant marxist suspectat că s-ar afla în spatele unui atac terorist care a vizat Ambasada SUA de la Ankara şi despre care se crede că se află în Olanda, a declarat un oficial turc, potrivit The Associated Press.

594 afișări
Imaginea articolului Turcia va cere Olandei să extrădeze un militant marxist suspectat de organizarea unui atac la Ankara

Militantul, identificat drept Seher Demir Sen, un lider al organizaţiei de extrema-stânga Partidul/Frontul Revoluţionar de Eliberare a Poporului (DHKP-C), este căutat şi de autorităţile americane.

Seher Demir Sen este suspectat că ar fi organizat atentatul din 2013 de la Ambasada SUA de la Ankara, soldat cu decesul unui membru al forţelor de securitate.

Un oficial turc a declarat că autorităţile de la Ankara au stabilit că militantul a părăsit recent Grecia cu destinaţia Olanda.

DHKP-C este clasificată drept o organizaţie teroristă de Turcia, Statele Unite, Uniunea Europeană şi Canada.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan, acuzată de tendinţe autoritariste, este în conflict cu Germania şi Olanda după ce aceste ţări au interzis mitinguri electorale organizate înaintea referendumului pe tema introducerii sistemului prezidenţial în Turcia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici