Turiştii din Grecia, sub ameninţarea unei grupări anarhiste

Serviciile de securitate elene se tem de riscul izbucnirii unui val de violenţe după ce o organizaţie de gherilă urbană a avertizat turiştii că va transforma Grecia într-o zonă de război, informează The Observer în ediţia electronică.

117 afișări
Imaginea articolului Turiştii din Grecia, sub ameninţarea unei grupări anarhiste

Turiştii din Grecia, sub ameninţarea unei grupări anarhiste (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Grecia a intrat într-o nouă etapă de violenţe, comise de organizaţii anarhiste care au devenit din ce în ce mai criminale şi periculoase", afirmă Athanasios Drougos, un analist de la Atena.

"Pentru prima dată, suntem ameninţaţi cu acţiuni teroriste şi criminale. Aceste grupări nu ţin cont de daunele colaterale sau de civilii nevinovaţi. Sunt foarte radicale", avertizează specialistul.

Ameninţările au fost proferate de Secta Revoluţionarilor, gruparea care a revendicat asasinarea jurnalistului Sokratis Giolas, împuşcat mortal în faţa casei sale din Atena pe 19 iulie.

Gruparea - care a promis intensificarea atacurilor împotriva poliţiei, oamenilor de afaceri, gardienilor din închisori, presei "corupte" - a ameninţat pentru prima dată că va ataca şi turişti.

"Turiştii trebuie să afle că Grecia nu mai este un teritoriu sigur al capitalismului. Intenţionăm să transformăm Grecia într-un teritoriu al activităţii revoluţionare, prin incendii, acte de sabotaj, demonstraţii violente, atentate şi asasinate. Armele noastre sunt încărcate şi sunt gata să vorbească. Suntem în război împotriva democraţiei voastre", avertizează gruparea.

Mesajul de ameninţare intervine în contextul în care turiştii din Grecia sunt deja afectaţi de numeroasele greve din această vară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici