Turiştii vor putea face fotografii în spaţiile publice din Egipt. Ce restricţii rămân, totuşi, în vigoare

  • Vizitatorii şi rezidenţii nu mai sunt nevoiţi să se furişeze pentru a face fotografii pe străzile Egiptului, după ce Ministerul Turismului a anunţat că fotografiile de amatori în spaţiile publice din ţară sunt acum permise.
  • Cu toate acestea, legea interzice în continuare fotografiile cu copii sau cele care pot "afecta imaginea ţării”.
620 afișări
Imaginea articolului Turiştii vor putea face fotografii în spaţiile publice din Egipt. Ce restricţii rămân, totuşi, în vigoare

Turiştii vor putea face fotografii în spaţiile publice din Egipt. Ce restricţii rămân, totuşi, în vigoare

În ultimele luni, vloggerii străini şi influencerii din reţelele de socializare au atras atenţia asupra practicii autorităţilor egiptene de a opri persoanele care fac fotografii şi înregistrări video, chiar şi în siturile turistice, şi de a confisca echipamentele foto.
 
Într-o declaraţie, Ministerul Turismului şi Antichităţilor din Egipt a anunţat că miercuri cabinetul ţării "a aprobat noi reguli care reglementează fotografierea, pentru uz personal", atât pentru rezidenţii egipteni, cât şi pentru turişti.
 
Realizarea de fotografii folosind toate tipurile de aparate foto tradiţionale, aparate digitale şi camere video va fi permisă gratuit. Nu este necesară obţinerea prealabilă a unui permis", se arată în comunicatul de presă.
 
Atât cetăţenii egipteni, cât şi turiştii străini s-au plâns de faptul că autorităţile au cerut permise pentru fotografierea în zone publice şi, uneori, au confiscat aparate foto şi au interzis fotografierea chiar dacă există un permis, potrivit The Guardian.
 
Restricţiile vor rămâne în vigoare pentru fotografierea copiilor şi pentru fotografiile comerciale, se arată în comunicat.
 
De asemenea, acesta a precizat că "este complet interzis să se facă sau să se distribuie fotografii ale unor scene care pot, într-un fel sau altul, să dăuneze imaginii ţării".
 
Relativa relaxare a Egiptului în ceea ce priveşte regulile privind fotografia ar putea fi de bun augur pentru sectorul turistic, care generează peste 10% din PIB şi angajează aproximativ 2 milioane de persoane în această ţară de 103 milioane de locuitori.
 
Egiptul se străduieşte de ani de zile să revigoreze acest sector vital, lovit în mod repetat de revoluţia din 2011, de tulburările care au urmat şi de pandemia Covid-19.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici