Turme de oi şi capre la un protest al militanţilor ecologişti din Germania

Câteva sute de manifestanţi împotriva energiei nucleare, care încearcă să blocheze străzile pe unde ar trebui să treacă un transport de deşeuri radioactive în nordul Germaniei, au primit luni sprijin din partea unor ciobani care au venit cu turmele de oi şi de capre.

697 afișări
Imaginea articolului Turme de oi şi capre la un protest al militanţilor ecologişti din Germania

Turme de oi şi capre la un protest al militanţilor ecologişti din Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Animalele vor, de asemenea, să participe" la această mişcare, a declarat pe un ton amuzat o purtătoare de cuvânt a Lüchow-Dannenberg, principalul grup antinuclear din regiune, care a refuzat să precizeze cine a organizat operaţiunea.

Manifestanţii au avertizat anterior că intenţionează să fie "creativi" în amplasarea de obstacole în calea transportului nuclear.

Aproximativ 2.000 de oi şi capre, însoţite de ciobani, au invadat drumul naţional dintre Laase şi Gorleben, unde urmează să fie stocate deşeurile nucleare retratate în Franţa.

Cele 123 de tone de deşeuri au fost transportate până la Dannenberg, unde vor fi încărcate în camioane pentru a parcurge ultimii 20 de kilometri până la destinaţie.

Trenul a ajuns în gară luni dimineaţă, după trei zile în care a fost blocat de mai multe ori de militanţi împotriva energiei nucleare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici