Turul Franţei 2020: Francezii sunt în dubii din cauza coronavirusului

  • Sâmbătă ar trebui să aibă loc Turul Franţei 2020
  • Două persoane din staff-ul uneia dintre echipe au fost testate pozitiv pentru coronavirus
  • Zona în care se dă startul competiţiei a fost plasată sub alertă roşie de COVID-19
1048 afișări
Imaginea articolului Turul Franţei 2020: Francezii sunt în dubii din cauza coronavirusului

Turul Franţei 2020: Francezii sunt în dubii din cauza coronavirusului

Turul Franţei era programat să înceapă sâmbătă, 29 august, însă zona în care se dă startul evenimentului, Alpes-Maritimes, a fost plasată sub alertă roşie din cauza răspândirii coronavirusului, relatează The Guardian.

Tensiunea creşte mai ales pentru că în cursul zilei de azi, echipa Lotto-Soudal a anunţat că două persoane din staff au fost testate pozitiv pentru COVID-19 şi au fost trimise acasă.

Directorul competiţiei a declarat în martie că „Doar războaiele au reuşit să anuleze Turul Franţei”.

Oficialii au analizat situaţia şi s-au pus într-o mulţime de scenarii, iar prim-ministrul Jean Castex a declarat că „Am luat numeroase măsuri de siguranţă, am implementat numeroase protocoale care ne asigură din punct de vedere medical şi aş vrea să vă reamintesc că aceasta este o competiţie în aer liber”.

Părerile despre anularea Turului Franţei sunt împărţite

Nisa este una dintre cele 19 regiuni care a fost plasată sub alertă roşie de coronavirus, iar Castex a adăugat că „Pandemia recapătă teren şi acum este timpul să intervenim. Franţa trebuie să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a preveni un nou lockdown”.

Ministrul Educaţiei din Franţa, Jean-Michel Blanquer, este de părere că Turul Franţei ar trebui să se desfăşoare în continuare: „Este un semn că ne putem continua viaţa şi este un semn că societatea noastră este puternică şi rezistentă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici