Twitter ar pierde o capitalizare de piaţă de două miliarde de dolari dacă Trump n-ar mai posta

Twitter ar putea pierde o capitalizare de piaţă de două miliarde de dolari dacă preşedintele Donald Trump nu ar mai posta mesaje de pe contul său, estimează James Cakmak, analist la Monness Crespi Hardt & Co, citat joi de Bloomberg.

847 afișări
Imaginea articolului Twitter ar pierde o capitalizare de piaţă de două miliarde de dolari dacă Trump n-ar mai posta

Twitter ar pierde o capitalizare de piaţă de două miliarde de dolari dacă Trump n-ar mai posta

Potrivit analistului, dacă Donald Trump nu ar mai posta mesaje pe Twitter ar fi afectată valoarea Twitter, iar investitorii ar renunţa la acţiunile companiei de teamă că sunt supraevaluate, dar numărul de utilizatori zilnici ai reţelei nu s-ar diminua.

Cakmak estimează că numărul zilnic de utilizatori este în jur de 125 de milioane, cu 30% mai puţin decât Snap. Twitter a anunţat, în iulie, că numărul zilnic de utilizatori a crescut cu 12% în al doilea trimestru din 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut.

Trump are 36 de milioane de persoane care îl urmăresc şi a transmis peste 35.000 de mesaje de când şi-a făcut cont, în 2009.

Acţiunile Twitter au scăzut cu 14% de când Trump a câştigat preşedinţia Statelor Unite, pe 8 noiembrie. Capitalizarea de piaţă a companiei este de 11,7 miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici