Uber, investigată în SUA pentru oferire de mită în anumite ţări

Departamentul american al Justiţiei a iniţiat o investigaţie preliminară pentru a stabili dacă manageri ai companiei Uber Technologies au oferit mită unor oficiali din anumite ţări, afirmă surse citate de publicaţia The Wall Street Journal şi de agenţia Reuters.

525 afișări
Imaginea articolului Uber, investigată în SUA pentru oferire de mită în anumite ţări

Uber, investigată în SUA pentru oferire de mită în anumite ţări

Compania Uber Technologies Inc., cu sediul în San Francisco (statul California), are activităţi în peste 600 de oraşe din lume, oferind servicii de transport auto.

Potrivit unor surse judiciare americane, citate de cotidianul The Wall Street Journal, există suspiciuni că manageri ai Uber au încălcat legislaţia anticorupţie din SUA oferind mită în anumite ţări pentru a primi contracte.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat existenţa unei "investigaţii preliminare", relatează agenţia Reuters.

Nu este clar dacă autorităţile americane suspectează cazuri de corupţie într-o singură ţară sau în mai multe.

Conform Reuters, Uber a decis numirea lui Dara Khosrowshahi, director al companiei Expedia Inc, în funcţia de director general. Anunţul oficial nu a fost încă făcut.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici