Uber vrea ca până în 2030 toate maşinile sale din Europa să fie electrice

  • Uber investeşte 800 de milioane de dolari ca să ajute şoferii să facă trecerea la maşini electrice
  • Cele 800 de milioane includ reduceri pentru încărcare
  • Fiecare vehicul din platforma sa globală de transport va fi electric până în 2030 pe două continente, iar din 2040 în întreaga lume
142 afișări
Imaginea articolului Uber vrea ca până în 2030 toate maşinile sale din Europa să fie electrice

Uber vrea ca până în 2040 toate maşinile sale să fie electrice

Uber promite că până în 2030 toate maşinile de pe platforma sa din Europa, SUA şi Canada vor fi 100% electrice, urmând ca din 2040 să acopere toată lumea. 

Va contribui cu 800 de milioane de dolari până în 2025 pentru a-şi ajuta şoferii să treacă la vehicule cu baterie. Vor avea inclusiv reduceri de la producătorii de automobile parteneri, precum General Motors, alianţa Renault, Nissan şi Mitsubishi.

Planul Uber apare după ani de critici din partea grupurilor ecologiste cu privire la poluarea şi aglomeraţia cauzată de vehiculele cu grindă.  

Uber are 5 milioane de şoferi în întreaga lume

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici