Ucişi din greşeală: Şapte civili, omorâţi de armata afgană într-un atac asupra insurgenţilor în Kabul

Armata din Afganistan a ucis din greşeală şapte civili, printre care şi copii, într-un atac asupra insurgenţilor în sudul capitalei Kabul a anunţat luni un oficial, acestea fiind cele mai recente victime ale războiului care continuă în ciuda negocierilor de pace cu talibanii, potrivit Reuters.

667 afișări
Imaginea articolului Ucişi din greşeală: Şapte civili, omorâţi de armata afgană într-un atac asupra insurgenţilor în Kabul

Ucişi din greşeală: Şapte civili, omorâţi de armata afgană într-un atac asupra insurgenţilor în Kabul

Şapte civili, printre care se numără atât femei cât şi copii, au fost ucişi duminică noaptea în provincia Logar, la sud de Kabul, a declarat Hasib Stanekzai, un membru al Consiliului provinciei Logar, şase persoane fiind rănite.

Poliţia locală a confirmat ofensiva forţelor guvernamentale asupra insurgenţilor, dar a transmis că investighează situaţia.

Potrivit informaţiilor noastre iniţiale un număr de militamnţi au fost omorâţi sau răniţi, dar localnicii au pătruns în zonă, reclamând faptul că o casă aparţinând unei familii a fost bombardată, provocând victime în rândul civililor”, a declarat Shahpor Ahmadzai, un purtător de cuvânt al poliţiei din Logar.

Forţele guvernamentale se confruntă cu atacurile venite din partea talibanilor în mare parte din teritoriul ţării şi au răspuns cu atacuri aeriene pentru a-i ucide pe liderii insurgenţilor, în ciuda faptului că reprezentanţii Sua şi Afganistanului negociază cu militanţii talibani în Qatar.

Taguri:
afganistan,
armată,
atac

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici