Ucraina a emis un ordin de arestare pe numele fostului preşedinte Viktor Ianukovici. Este acuzat de trădare

Un tribunal din Kiev a emis un ordin de arestare pe numele fostului preşedinte Viktor Ianukovici, acuzându-l de trădare, scrie Sky News.

4716 afișări
Imaginea articolului Ucraina a emis un ordin de arestare pe numele fostului preşedinte Viktor Ianukovici. Este acuzat de trădare

Ucraina a emis un ordin de arestare pe numele fostului preşedinte Viktor Ianukovici. Este acuzat de trădare

Acuzaţia se referă la un acord pe care acesta l-a semnat în 2010, prin care a prelungit contractul de închiriere a instalaţiilor navale ruseşti din Crimeea.

Acordul, cunoscut pe scară largă în Ucraina sub numele de Pactul de la Harkov, a permis Rusiei să îşi menţină Flota Mării Negre în portul Sevastopol din Crimeea.

Ianukovici, care a fugit în Rusia în 2014 după proteste, a primit deja o condamnare de 13 ani de închisoare în contumacie pentru trădare.

Acel caz a fost legat de o scrisoare pe care i-a trimis-o preşedintelui rus Vladimir Putin la 1 martie 2014, în care îi cerea să folosească armata şi forţele de poliţie ruseşti pentru a restabili ordinea în Ucraina.

El a negat anterior toate acuzaţiile care i se aduc.

Biroul procurorului general ucrainean a declarat că un tribunal din Kiev a ordonat arestarea lui Ianukovici deoarece Pactul de la Harkov a permis Rusiei să crească numărul de trupe pe care le avea în Ucraina şi să captureze şi să anexeze Crimeea în 2014.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici