Ucraina a recuperat peste 3.000 km pătraţi de teritoriu în această lună

Anterior, Volodymyr Zelenskiy a declarat că forţele armate ale Ucrainei au recuperat aproximativ 2.000 km pătraţi de teritoriu de la forţele ruse de când contraofensiva lor surpriză din nord-est a fost lansată la începutul acestei luni.

595 afișări
Imaginea articolului Ucraina a recuperat peste 3.000 km pătraţi de teritoriu în această lună

Hepta

Forţele ucrainene se află la 30 de mile de graniţa cu Rusia la nord de Harkov. Forţele ucrainene au înaintat spre nord de la Harkiv şi fac, de asemenea, presiuni spre sud şi est în aceeaşi regiune, a declarat generalul Valeri Zaluzhnyi, comandantul şef al forţelor armate al Ucrainei. 

Trupele ucrainene au recuperat luna aceasta peste 3.000 km pătraţi de teritoriu, a scris el pe aplicaţia de mesagerie Telegram, adăugând: „Ucraina continuă să elibereze teritoriile ocupate de Rusia”.

În discursul său de sâmbătă seara, preşedintele ucrainean a spus: „În aceste zile, armata rusă dă tot ce e mai bun – îşi arată spatele. Şi, până la urmă, este o alegere bună pentru ei să fugă. Nu există şi nu va fi loc pentru ocupanţii ruşi în Ucraina”.

Zelenskiy a vorbit după ce armata rusă a fost forţată să retragă mii de trupe în urma unor înfrângeri cruciale pe câmpul de luptă din nord-est, când invazia ordonată de Vladimir Putin a intrat în cea de-a 200-a zi.

Forţele ucrainene au confirmat eliberarea nodului feroviar crucial din Kupiansk şi, la scurt timp după, au pus mâna pe Izium, baza majoră a forţelor Moscovei din regiunea Harkov, în ceea ce a fost probabil cel mai semnificativ succes al Ucrainei în a-i împinge pe ruşi de la începutul invaziei.

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a declarat la Kiev că forţele ucrainene au demonstrat că sunt capabile să învingă armata rusă cu armele care le-au fost date. „Şi aşa reiterez: cu cât primim mai multe arme, cu atât mai repede vom câştiga şi cu atât mai repede se va încheia acest război”, a spus el.

Trupele ucrainene au eliberat şi satele Vasylenkovo ​​şi Artemivka din regiunea Harkov, a spus Zelenskiy.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici