Ucraina ar putea exporta 60 de milioane de tone de cereale, dacă porturile nu ar fi blocate

Ucraina ar putea exporta 60 de milioane de tone de cereale în opt sau nouă luni dacă porturile sale nu ar fi blocate, a declarat duminică un consilier economic al preşedintelui Volodimir Zelenski, citat de Reuters.

1241 afișări
Imaginea articolului Ucraina ar putea exporta 60 de milioane de tone de cereale, dacă porturile nu ar fi blocate

Ucraina ar putea exporta 60 de milioane de tone de cereale, dacă porturile nu ar fi blocate

Ucraina ar putea câştiga 10 miliarde de dolari dacă ar vinde 20 de milioane de tone de cereale din silozuri şi 40 de milioane de tone din noua sa recoltă, a declarat consilierul Oleh Ustenko.

Recolta din acest an se ridică la 60 de milioane de tone, din care 20 de milioane sunt destinate consumului intern, a precizat el.

„Dacă porturile ar fi deblocate acum şi am spune că trebuie să transportăm 60 de milioane de tone de cereale... atunci am transporta 60 de milioane de tone de cereale în opt-nouă luni", a spus Ustenko.

„Dar, având în vedere ceea ce face Rusia în Marea Neagră, lovitura de ieri arată că în mod sigur nu va funcţiona aşa”, a adăugat acesta.

Rachetele ruseşti au lovit portul Odesa la o zi după ce Rusia şi Ucraina, cu medierea Naţiunilor Unite şi a Turciei, au semnat un acord pentru redeschiderea porturilor din Marea Neagră şi reluarea exporturilor de cereale. Moscova susţine că a lovit infrastructura militară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici