Ucraina: Armata a preluat controlul asupra unui oraş de lângă Doneţk şi a fost atacată din Rusia

Forţele ucrainene au anunţat miercuri că au preluat controlul de la separatişti asupra oraşului Avdiivka, situat la aproximativ zece kilometri nord de Doneţk, şi că au fost atacate din nou din Rusia.

2478 afișări
Imaginea articolului Ucraina: Armata a preluat controlul asupra unui oraş de lângă Doneţk şi a fost atacată din Rusia

Ucraina: Armata a preluat controlul asupra unui oraş de lângă Doneţk şi a fost atacată din Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Militari loialişti s-au angajat în confruntări armate şi la Ilovaisk, la aproximaiv 20 de kilometri est de Doneţk, a precizat Statul Major al operaţiunilor ucrainene în est, într-un comunicat.

După ce au preluat controlul asupra bastionului rebel de la Slaviansk, la începutul lui iulie, forţele ucrainene câştigă teren treptat şi se apropie de marile oraşe din regiune în care s-au regrupat separatiştii, şi anume Doneţk şi Lugansk.

Ele şi-au intensificat în ultimele zile eforturile atât în zona dintre cele două oraşe, cât şi în apropiere de frontiera cu Rusia, acuzată de către Kiev şi Occident că alimentează rebeliunea cu armament şi combatanţi.

Statul Major, care a precizat că trupele ucrainene nu au înregistrat nicio pierdere în noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat că acestea au fost vizate de mai multe atacuri, în special marţi seara, când au fost efectuate tiruri de pe teritoriul rusesc asupra unui punct de trecere a frontierei, la Dovjanski.

Trupele ucrainene au fost vizate miercuri dimineaţa de un atac cu şapte tancuri, susţinute de vehicule care au traversat frontiera din Rusia, în apropiere de satul Dibrivka, la nord-est de Doneţk, potrivit aceleiaşi surse.

La Lugansk, un civil a fost omorât în confruntări armate în ultimele 24 de ore, au anunţat miercuri dimineaţa autorităţile locale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici