Ucraina interzice navelor militare ruse să revină în apele sale teritoriale

Ucraina a anunţat că îşi rezervă dreptul de a interzice navelor ruse care participă la operaţiunile din largul coastei georgiene să revină la baza navală de la Sevastopol, a relatat agenţia Interfax.

69 afișări
Imaginea articolului Ucraina interzice navelor militare ruse să revină în apele sale teritoriale

Ucraina interzice navelor militare ruse să revină în apele sale teritoriale (Imagine: sevastopol.russian-women.net)

"Ucraina (...) îşi rezervă dreptul de a interzice navelor de război şi vaselor care participă la acţiune (conflictul cu Georgia) să revină în apele teritoriale ucrainene până la soluţionarea conflictului", a relatat agenţia rusă, citând un comunicat remis duminică de Ministerul de Externe de la Kiev.

Flota rusă de la Marea Neagră este staţionată în portul ucrainean Sevastopol.

Moscova anunţase anterior că navele sale militare au sosit în largul coastelor georgiene.

"Partea ucraineană avertizează partea rusă în privinţa posibilităţii participării navelor de război de la Marea Neagră în conflictul care vizează Osetia de Sud", adaugă documentul citat.

Rusia acuză Ucraina că furnizează armament Georgiei şi că încurajează ostilităţile din Osetia de Sud.

Potrivit mai multor agenţii ruse, navele ruse au primit ordin de a împiedica accesul în apele teritoriale georgiene a vaselor la bordul cărora se află armament şi echipament militar.

Alte agenţii au avansat posibilitatea participării navelor ruse la o "operaţiune umanitară".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici