Ucraina neagă orice implicare în atacurile asupra gazoductelor Nord Stream

Administraţia Volodimir Zelenski a negat, marţi seară, orice implicare în actele de sabotaj care au vizat gazoductele Nord Stream în septembrie 2022, pe fondul informaţiilor privind implicarea unui grup pro-ucrainean.

257 afișări
Imaginea articolului Ucraina neagă orice implicare în atacurile asupra gazoductelor Nord Stream

Ucraina neagă orice implicare în atacurile asupra gazoductelor Nord Stream

"Kievul nu a fost implicat în niciun fel" în atacuri, a declarat, potrivit site-ului Tagesschau.de, Mihailo Podoliak, consilier al şefului Cancelariei preşedintelui Volodimir Zelenski.

Mihailo Podoliak a subliniat că Administraţia de la Kiev nu are informaţii despre aceste acte de sabotaj. "Fără dubiu, Ucraina nu este implicată deloc. Nu are niciun sens", a insistat Mihailo Podoliak.

Surse din cadrul Comisiei de investigaţie a Germaniei au indicat marţi că atacurile au fost comise de un grup de comando ucrainean, însă autorii nu au fost identificaţi şi nici nu se ştie cine a ordonat acţiunea.

În acelaşi timp, rapoarte de analiză ale serviciilor secrete americane citate de cotidianul The New York Times au semnalat că atacurile au fost comise de un grup pro-ucrainean. Oficiali americani afirmă că nu există dovezi că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, sau colaboratori apropiaţi ai acestuia ar fi implicaţi în operaţiune ori că autorii atacurilor ar fi acţionat la ordinul oficialilor din Administraţia de la Kiev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici