Ucraina nu mai are spaţiu pentru a depozita cereale. Rusia continuă să blocheze porturile Ucrainei de la Marea Neagră

Ucraina nu mai are spaţiu pentru a depozita cerealele care urmează să fie exportate din cauza blocadei impuse de navele ruseşti, anunţă Sky News.

407 afișări
Imaginea articolului Ucraina nu mai are spaţiu pentru a depozita cereale. Rusia continuă să blocheze porturile Ucrainei de la Marea Neagră

Ucraina nu are suficient spaţiu pentru a stoca cereale, atunci când acestea sunt recoltate, a declarat un parlamentar ucrainean la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Evgheniia Kravchuk a spus că timpul se scurge pentru a exporta cele 22 de milioane de tone de cereale care în prezent se află în depozitele din Ucraina. Următoarea recoltă se apropie, iar Rusia continuă să blocheze porturile Ucrainei de la Marea Neagră, a explicat parlamentarul.

Mai avem aproximativ poate o lună şi jumătate până când vom începe să colectăm noua recoltă", a declarat Evgheniia Kravchuk în timpul evenimentului din staţiunea elveţiană.

Specialiştii vorbesc despre o criză alimentară globală, deoarece Rusia şi Ucraina acoperă împreună aproape o treime din livrările mondiale de grâu.

Ucraina este, de asemenea, un exportator important de porumb, orz, ulei de floarea-soarelui şi ulei de rapiţă.

Miercuri, Interfax l-a citat pe adjunctul ministrului rus de externe Andrei Rudenko, care a declarat că Moscova este pregătită să asigure un coridor umanitar pentru ca navele care transportă alimente să părăsească Ucraina, în schimbul ridicării unor sancţiuni.

Ideea a fost respinsă de secretarul britanic al apărării, Ben Wallace. O altă variantă ar putea fi escortarea transporturilor de cereale cu navele din Turcia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici