Ucraina primeşte mai multe tancuri: prima ţară africană care oferă ajutor - raport

  • Aproape 20 de tancuri T-72B ar fi fost furnizate forţelor de la Kiev, ceea ce face din Rabat prima naţiune africană care trimite vehicule blindate în ţara devastată de război.
  • Marocul a trimis tancuri în Ucraina pentru a impulsiona contraofensiva acesteia împotriva forţelor ruseşti, a dezvăluit agenţia de presă algeriană Menadefense.
30722 afișări
Imaginea articolului Ucraina primeşte mai multe tancuri: prima ţară africană care oferă ajutor - raport

Sursa foto: Sonia Sevilla - Wikipedia Commons

Potrivit raportului, firma cehă de apărare Excalibur Army a modernizat tancurile înainte ca acestea să fie trimise în Ucraina.
 
Prima observare a tancurilor marocane T-72B recondiţionate pentru armata ucraineană a avut loc în timpul unei vizite a premierului ceh Petr Fiala la sediul companiei din Sternberk.
 
Turelele vehiculelor erau în culorile originale ale armatei marocane, potrivit DefensePost.
 
Marocul operează în prezent peste 140 de T-72, 130 de T-72B şi 12 T-72BK achiziţionate de la Belarus în 1999 şi 2000.
 
Săptămâna trecută, ministrul britanic de Externe James Cleverly a declarat că dotarea Ucrainei cu tancuri performante pentru a lupta împotriva Rusiei este un "imperativ moral".
 
De asemenea, acesta transmite un mesaj că ţările occidentale au rezistenţa strategică pentru a continua să sprijine Ucraina "până când treaba este gata".
 
Cu toate acestea, în ciuda numărului tot mai mare de ţări care trimit vehicule blindate Kievului, acesta încă aşteaptă tancurile germane Leopard 2.
 
Săptămâna trecută ar fi trebuit să fie publicată o decizie privind dacă Berlinul va da sau nu curs în cele din urmă solicitării Ucrainei, dar ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat că ţara sa are nevoie de mai mult timp.
 
Există motive întemeiate pentru livrare şi există motive întemeiate împotriva ei. Şi având în vedere situaţia generală a unui război care durează de aproape un an, toate argumentele pro şi contra trebuie să fie cântărite foarte atent, iar această evaluare este împărtăşită în mod explicit de mulţi aliaţi", a declarat Pistorius reporterilor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici