Ucraina şi Republica Moldova vor să răspundă în comun la ameninţările Rusiei

Ucraina şi Republica Moldova ar trebui să-şi coordoneze răspunsul la „ameninţările" din partea Rusiei, afirmă preşedintele Rusiei, Volodimir Zelenski. Cei doi lideri s-au întâlnit luni la Kiev.

3346 afișări
Imaginea articolului Ucraina şi Republica Moldova vor să răspundă în comun la ameninţările Rusiei

Sursa Foto - Maia Sandu, Facebook

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut omologului său moldovean, Maia Sandu, un răspuns coordonat la ameninţările Rusiei.

„Ţările noastre au ameninţări cu o rădăcină comună, create de agresiunea rusească şi de politica ruşilor. Dacă ameninţările au rădăcini comune, ar trebui să avem un răspuns coordonat la ele", a declarat Zelenski în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit CNN.

Zelenski a mai spus că „Ucraina rămâne un garant" în reglementarea situaţiei din Transnistria, regiunea separatistă a Republicii Moldova în care există o prezenţă militară rusă. El a dat asigurări că Ucraina „va asista în mod activ Republica Moldova în continuare".

Preşedintele Maia Sandu a vizitat oraşele Borodyanka, Bucea şi Irpin, care au fost devastate de ruşi. Sandu a reiterat poziţia Moldovei „tare şi clar", condamnând „violenţa fără sens a acestui război şi invazia".

Sandu a adăugat că ţara sa de 2,6 milioane de locuitori a primit jumătate de milion de refugiaţi ucraineni de la începutul războiului, în februarie.

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a convenit ca Ucraina şi Moldova să primească statutul de candidat, un pas important pe calea spre aderarea deplină.

Totuşi, procesul este îndelungat şi necesită acordul celor 27 de state membre în aproape fiecare etapă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici