Ucraina solicită livrări rapide de arme din Vest pentru a face faţă presiunii ruse

  • Ucraina a insistat asupra nevoii de aprovizionare mai rapidă cu arme din Occident
  • Trupele ucrainene se luptă să menţină controlul pe frontul de est
  • Numărul victimelor este în creştere, după ce artileria rusă a lovit peste 25 de localităţi
772 afișări
Imaginea articolului Ucraina solicită livrări rapide de arme din Vest pentru a face faţă presiunii ruse

Sursa foto: MediafaxFoto

După ce artileria rusă a lovit în jur de 25 de oraşe şi sate din jurul localităţilor Bakhmut şi Avdiika, a continuat bombardarea a peste 30 de aşezări din nord-estul Harkov şi Sumy, lângă graniţa cu Rusia.

„Ce s-a întâmplat la Dnipro, este regretabil. Faptul că Rusia pregăteşte noi încercări de a prelua iniţiativa în război, faptul că natura acţiunii militare de pe front necesită noi decizii privind aprovizionarea cu arme, nu face decât să sublinieze cât de importantă este coordonarea tuturor eforturile coaliţiei de a accelera luarea deciziilor pentru a putea garanta apărarea Ucrainei şi a libertăţii”, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski în discursul său video de luni seara.

Ţările occidentale au aprovizionat constant Ucraina cu arme de la începutul invaziei ruse, însă Zelenski şi guvernul său insistă că au nevoie urgentă de tancuri.

Oleskiy Danylov, secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei, a menţionat, de asemenea, luni seară, necesitatea unei accelerări a aprovizionării cu arme, deoarece guvernul se aştepta ca Rusia „să încerce asaltul final”.

"Trebuie să ne pregătim pentru astfel de evenimente în fiecare zi. Şi ne pregătim... Prima şi ultima întrebare este întotdeauna despre arme, ajutor cu care putem să învingem acest agresor care ne-a invadat ţara", a declarat Danylov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici