Ucraina vrea echipe mixte de control la punctele vamale cu state UE, inclusiv cu România

Guvernul de la Kiev va iniţia discuţii cu Uniunea Europeană în vederea instituirii unor echipe mixte de verificare la punctele vamale cu state membre UE, inclusiv cu România, potrivit site-ului postului UkraineToday.

776 afișări
Imaginea articolului Ucraina vrea echipe mixte de control la punctele vamale cu state UE, inclusiv cu România

Ucraina vrea echipe mixte de control la punctele vamale cu state UE, inclusiv cu România - presă

Echipele mixte de control vamal ar urma să fie instituite în cadrul Acordului de asociere pe care Ucraina l-a semnat cu Uniunea Europeană.

Ministrul ucrainean al Economiei, Aivaras Abromavicius, a declarat în Parlamentul de la Kiev, că instituirea controalelor vamale mixte va contribui şi la diminuarea corupţiei.

Pactul de liber-schimb UE/Ucraina, parte a Acordului de asociere, va intra în vigoare la 1 ianuarie 2016.

Ucraina are frontiere cu patru state membre ale Uniunii Europene - România, Ungaria, Slovacia şi Polonia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici