Ucrainenii îi aruncă pe politicieni în tomberoane de gunoi. Apelul autorităţilor - VIDEO

Ministerul ucrainean de Interne i-a îndemnat pe cetăţeni să se "comporte civilizat" şi să nu mai arunce politicieni şi oficiali locali în tomberoane de gunoi, relatează agenţia Ukrinform, în pagina electronică.

4711 afișări
Imaginea articolului Ucrainenii îi aruncă pe politicieni în tomberoane de gunoi. Apelul autorităţilor - VIDEO

Ucrainenii îi aruncă pe politicieni în tomberoane de gunoi. Apelul autorităţilor

"Vom reacţiona dur la astfel de acţiuni, indiferent de motivele pe care le invocă huliganii şi de forţa politică pe care ei o reprezintă", a declarat ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, îndemnând populaţia la aplicarea "normelor europene, inclusiv în lupta politică".

Mai mulţi activişti ucraineni au lansat în ultimele zile o adevărată campanie împotriva oficialilor pe care îi consideră corupţi sau susţinători ai fostului preşedinte Viktor Ianukovici.

Activiştii îi aruncă pe oficiali în tomberoane de gunoi, însă poliţia nu reacţionează în mod corespunzător, notează site-ul Korrespondent.net.

Primul caz a fost înregistrat în oraşul Odesa, unde activişti ai mişcării radicale Pravîi Sektor l-au "aruncat la gunoi" pe directorul regional al Fondului ucrainean de asigurări, Oleg Rudenko, acuzat de corupţie.

Ulterior, mai mulţi manifestanţi, care cereau aprobarea unei legi a lustraţiei în faţa Parlamentului de la Kiev, au imobilizat un deputat şi l-au băgat cu forţa într-un tomberon plin cu gunoi, după care au pus un cauciuc şi au turnat un lichid peste el.

Deputatul Vitali Juravski a fost cărat cu tomberonul peste stradă, înainte ca poliţia să intervină.

Cazuri similare au avut loc în oraşele Ternopol, Kirovograd, Cerkasî şi Rivno.

Vineri, câţiva activişti l-au acuzat pe deputatul Viktor Pilipişin că ar fi corupt şi l-au aruncat într-un tomberon de gunoi, stropindu-l cu vopsea roşie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici