UE a adăugat încă 12 oficiali ruşi şi ucraineni pe lista cu sancţiuni după alipirea Crimeei la Rusia. Hollande: Rusia trebuie să înţeleagă că nu mai poate continua astfel

Uniunea Europeană (UE) a adăugat încă 12 nume pe lista oficialilor vizaţi de sancţiuni în urma alipirii Crimeei la Rusia, a anunţat vineri preşedintele francez François Hollande.

1203 afișări
Imaginea articolului UE a adăugat încă 12 oficiali ruşi şi ucraineni pe lista cu sancţiuni după alipirea Crimeei la Rusia. Hollande: Rusia trebuie să înţeleagă că nu mai poate continua astfel

UE a adăugat încă 12 oficiali ruşi şi ucraineni pe lista cu sancţiuni după alipirea Crimeei la Rusia (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Vor exista 33 de persoane pe această listă", a declarat Hollande, după prima zi a summitului european, dominat de criza ucraineană.

"Rusia trebuie să înţeleagă că nu mai poate continua (astfel). Rusia trebuie să urmeze calea dialogului", a adăugat el.

O primă listă cu 21 de persoane a fost publicată luni.

Noua listă, care va fi publicată vineri, "este destul de apropiată celei a Statelor Unite", a anunţat Hollande. "Ea vizează oficiali ucraineni şi ruşi implicaţi" în referendumul privind alipirea Crimeei la Rusia, a anunţat el.

Sancţiunile constau în restricţii de vize şi în blocarea averilor în UE.

Lista americană conţine 31 de persoane, printre care Segrhei Ivanov, şeful Administraţiei Prezidenţiale, adjunctul său, Aleksei Gromov, sau Serghei Narîşkin, preşedintele Dumei (Camera inferioară a Parlamentului rus).

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a subliniat că absenţa unei soluţii politice la criza actuală va avea "consecinţe economice". Comisia Europeană a fost însărcinată să pregătească "măsuri" în acest sens.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici