UE a aprobat vaccinul bivalent împotriva COVID-19 produs de Moderna. Ţinteşte subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5

Dosarul a fost depus ulterior aprobării Spikevax bivalent Original/Omicron BA.1 (mRNA-1273.214), un vaccin booster bivalent care ţinteşte şi subvarianta Omicron BA.1, în septembrie. Boosterele bivalente împotriva Omicron dezvoltate de Moderna sunt acum autorizate în Statele Unite, Australia, Canada, Europa, Japonia, Coreea de Sud, Elveţia, Singapore, Taiwan şi Marea Britanie.

391 afișări
Imaginea articolului UE a aprobat vaccinul bivalent împotriva COVID-19 produs de Moderna. Ţinteşte subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5

Hepta

Moderna, Inc.,  o companie de biotehnologie care dezvoltă medicamente şi vaccinuri inovatoare pe bază de ARN mesager (ARNm), a anunţat că Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a acceptat cererea de variaţie pentru evaluarea unei doze booster de 50 µg a vaccinului mRNA-1273.222 (Spikevax bivalent Original/Omicron BA.4-5), un booster cu vaccin COVID bivalent ce conţine tulpina Omicron, la adulţi cu vârsta de 12 ani şi peste.

Spikevax bivalent Original/Omicron BA.4-5 este un vaccin bivalent de ultimă generaţie care conţine 25  µg de ARNm-1273 (Spikevax) şi 25 µg din vaccinul candidat direcţionat împotriva variantei de îngrijorare Omicron (BA.4/BA.5).

Avem mândria să vă anunţăm depunerea acestui dosar pentru utilizarea în Uniunea Europeană a vaccinului nostru bivalent COVID-19 ce ţinteşte subvariantele Omicron BA.4/BA.5, a declarat Stéphane Bancel, directorul general executiv al companiei Moderna. “După aprobarea vaccinului direcţionat împotriva subvariantei BA.1 în Europa, vaccinul nostru care ţinteşte Omicron BA.4/BA5 va oferi acum o opţiune secundară, menită să contribuie la protejarea populaţiei de la nivel european pe măsură ce ne apropiem de sezonul rece”, a mai declarat Bancel.

Vaccinul ARNm-1273.222 vizează atât tulpina originală a SARS-CoV-2, cât şi subvariantele Omicron BA.4/BA.5. Dosarul depus la EMA de compania Moderna se bazează pe datele preclinice privind mRNA1273.222, cât şi pe datele dintr-un studiu clinic de fază 2/3 privind Spikevax bivalent Original/Omicron BA.1 (mRNA-1273.214), un vaccin booster bivalent împotriva subvariantei Omicron BA.1, care a primit recent aprobarea EMA.

Până la ora actuală, Moderna a primit aprobarea pentru distribuţia pe piaţă a boosterelor bivalente împotriva Omicron în Statele Unite, Australia, Canada, Europa, Japonia, Coreea de Sud, Elveţia, Singapore, Taiwan şi Marea Britanie şi a depus dosare de autorizare către autorităţile de reglementare din întreaga lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici