UE a introdus un teritoriu britanic pe lista paradisurilor fiscale

  • UE a introdus teritoriul britanic Insulele Cayman pe lista paradisurilor fiscale, în contextul Brexit.
  • Este prima dată când teritoriul unui stat membru UE sau fost membru UE este introdus pe lista sancţiunilor.
  • Lista include în total 12 jurisdicţii.
6597 afișări
Imaginea articolului UE a introdus un teritoriu britanic pe lista paradisurilor fiscale

UE a introdus pe lista paradisurilor fiscale un teritoriu britanic

Uniunea Europeană a introdus Insulele Cayman, un teritoriu britanic autonom, pe lista neagră a paradisurilor fiscale, la aproape trei săptămâni după retragerea Marii Britanii din UE, informează cotidianul Le Figaro.

"Insulele Cayman nu au luat măsurile adecvate în domeniul instrumentelor colective de plasare a activelor", au stabilit miniştrii Economiei din ţările membre ale Uniunii Europene.

Este prima dată când teritoriul unui stat membru UE sau fost membru UE este introdus pe lista sancţiunilor, elaborată prima dată în anul 2017.

Lista include în total 12 juridicţii, după introducerea, de asemenea, a statului Panama, a Arhipelagului Seychelles şi a Insulei Palau. Erau deja pe listă Insulele Samoa americane, Insulele Fiji, Guam, statul Oman, Insulele Samoa, Trinidad Tobago, Insulele Virgine americane şi Vanuatu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici