UE acuză Rusia că a mobilizat peste 150.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei

  • Uniunea Europeană acuză Rusia că a mobilizat peste 150.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei şi în regiunea Crimeea
  • Josep Borrell: "Sunt peste 150.000 de militari ruşi staţionaţi în apropierea frontierelor Ucrainei şi în regiunea Crimeea"
  • Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe: "Riscul escaladării situaţiei este evident"
906 afișări
Imaginea articolului UE acuză Rusia că a mobilizat peste 150.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei

Rusia a mobilizat peste 150.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, a declarat, luni, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

"Sunt peste 150.000 de militari ruşi staţionaţi în apropierea frontierelor Ucrainei şi în regiunea Crimeea. Riscul escaladării situaţiei este evident", a afirmat Josep Borrell Fontelles, conform agenţiei Reuters.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a participat, luni, prin videoconferinţă, la o reuniune a Consiiului UE pentru Afaceri Externe.

"La reuniunea Consiliului UE pentru Afaceri Externe desăşurată astăzi, le-am prezentat colegilor informaţii despre acţiunile periculoase ale Rusiei. Am propus un plan gradual pentru a descuraja Rusia să amplifice criza. Principalul element: pregătirea unui nou set de sancţiuni sectorale. Sancţiunile individuale nu mai sunt suficiente", a afirmat Dmitro Kuleba, conform site-ului Ukrinform.net.

Totuşi, Josep Borrell Fontelles a declarat că Uniunea Europeană nu pregăteşte, pentru noment, noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici