UE ar putea intensifica măsurile de control la frontiere în contextul epidemiei de coronavirus

Uniunea Europeană analizează posibilitatea intensificării măsurilor de control la frontiere pentru limitarea transmiterii coronavirusului din China, afirmă ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, citat de site-ul TagesSpiegel.de.

534 afișări
Imaginea articolului UE ar putea intensifica măsurile de control la frontiere în contextul epidemiei de coronavirus

UE ar putea intensifica măsurile de control la frontiere în contextul epidemiei gripale

După o reuniune desfăşurată joi după-amiază la Bruxelles, Jens Spahn a declarat că ar putea fi dispuse măsuri speciale de verificare a persoanelor care au tranzitat zone afectate de epidemia COVID-19 izbucnită în oraşul chinez Wuhan.

De asemenea, Comisia Europeană intenţionează să dispună măsuri de verificare atentă a produselor care provin din China şi ar putea facilita achiziţia în comun de către ţările Uniunii Europene a medicamentelor şi echipamentelor medicale, pentru a limita eventualele întârzieri în livrarea acestora.

"Cele mai multe echipamente medicale provin din China şi sunt deja probleme cu stocurile", a declarat Agnès Buzyn, ministrul francez al Sănătăţii.

"Industria farmaceutică este dependentă foarte mult de importurile de substanţe active din China", a admis Krista Kiuru, ministrul finlandez al Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici