UE cere armatei israeliene să nu folosească forţa împotriva protestatarilor neînarmaţi, în urma incidentelor de la frontiera cu Fâşia Gaza, soldate cu mai mulţi morţi

Uniunea Europeană a făcut apel la armata israeliană să nu folosească forţa împotriva protestatarilor neînarmaţi şi a cerut demararea unei investigaţii, sâmbătă, după ce patru oameni au murit pe fondul protestelor de la frontiera cu Fâşia Gaza, relatează site-ul agenţiei Dpa.

975 afișări
Imaginea articolului UE cere armatei israeliene să nu folosească forţa împotriva protestatarilor neînarmaţi, în urma incidentelor de la frontiera cu Fâşia Gaza, soldate cu mai mulţi morţi

UE cere armatei israeliene să nu folosească forţa împotriva protestatarilor neînarmaţi, în urma incidentelor de la frontiera cu Fâşia Gaza, soldate cu mai mulţi morţi

"UE cere Forţelor de Apărare israeline să nu utilizeze forţa letală asupra protestarilor neînarmaţi", a declarat un purtător de cuvânt al Blocului comunitar.

"Aşa cum am repetat în mai multe rânduri, prioritatea este evitarea escaladării violenţelor şi deceselor", s-a mai arătat în comunicat, fiind precizat şi faptul că UE cere "o investigaţie pentru a înţelege mai bine ce s-a întâmlat şi de ce".

Vineri, patru bărbaţi, inclusiv un adolescent de 15 ani şi o persoană cu dizabilităţi, au fost ucişi în altercaţiile cu forţele israeliene care se aflau la graniţa cu Fâşia Gaza.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, cel puţin 39 de palestinieni au murit în manifestaţii.

În ultimele săptămâni, la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel au avut loc violenţe similare, soldate cu moartea a zeci de palestinieni şi rănirea altor sute. Armata israeliană a fost acuzată de folosirea disproporţionată a forţei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici