UE cere ţărilor membre să trimită urgent arme către Ucraina, în „câteva zile, nu săptămâni”

  • Miniştrii de Externe s-au întâlnit luni pentru a discuta despre armamentul şi echipamentele necesare armatei ucrainiene.
  • Soldaţii din Ucraina se aşteaptă la întărirea ofensivei ruşilor în estul ţării şi au nevoie de arme.
7871 afișări
Imaginea articolului UE cere ţărilor membre să trimită urgent arme către Ucraina, în „câteva zile, nu săptămâni”
Joseph Borell, Înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, cere statelor membre să trimită către Kiev armele cerute de către Zelenski. Şeful statului ucrainian se aşteaptă ca ruşii să atace sistematic în est. 
 
Prin urmare, diplomatul european a cerut ca decizia trimiterii de arme şi echipament să fie luată rapid, în câteva zile, nu săptămâni. 
 
Armata ucrainiană a cerut tancuri, lansatoare de rachete, iar guvernele membre UE examinează cererile. 
 
Momentan, Marea Britanie a anunţat săptămâna trecută că va trimite o parte dintre armele cerute, inclusiv rachete antinavă.
 
Trupele ruseşti s-au retras din Kiev şi se regrupează, în urma înfrângerii. Interesul Moscovei este de a ataca estul ţării. Perioada următoare este una crucială. Kremlinul nu este serios privind negocierile de pace sau respectarea coridoarelor umanitare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici