UE condamnă interdicţiile de călătorie impuse de Rusia unor oficiali din state europene

Uniunea Europeană a condamnat vehement, marţi, decizia Moscovei de a bloca intrarea pe teritoriul Rusiei a unor oficiali polonezi şi letoni care voiau să participe la înmormântarea politicianului de opoziţie Boris Nemţov, relatează Associated Press.

213 afișări
Imaginea articolului UE condamnă interdicţiile de călătorie impuse de Rusia unor oficiali din state europene

UE condamnă interdicţiile de călătorie impuse de Rusia unor oficiali din state europene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a catalogat interdicţiile de călătorie impuse de Rusia drept "un mare afront", precizând că va lua legătura cu Moscova şi va solicita explicaţii.

Letonia, care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, s-a alăturat criticilor. "Decizia de blocare a intrării eurodeputatei Sandra Kalniete încalcă principii de bază ale omeniei", a comunicat Preşedinţia letonă a Consiliului UE.

Serviciul European de Acţiune Externă a exprimat iritare în legătură cu argumentele oferite de Rusia, care a justificat prin "raţiuni de menţinere a ordinii publice" decizia de interzicere a intrării eurodeputatei letone.

Polonia s-a alăturat criticilor după ce preşedintele Senatului polonez, Bogdan Borusewicz, nu a putut participa la funeraliile lui Nemţov. "Rusia a devenit, fără dubiu, un regim autoritarist care se îndreaptă spre dictatură", a spus Borusewicz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici