UE exprimă preocupare privind criza din Hong Kong / Germania pledează pentru dialog cu Beijingul

  • Uniunea Europeană exprimă preocupare privind criza din Hong Kong
  • Josep Borrell: "Credem că această iniţiativă riscă să submineze grav principiul «o singură ţară, două sisteme»"
  • Germania a pledat pentru soluţionarea crizei prin dialog cu Administraţia Chinei
472 afișări
Imaginea articolului UE exprimă preocupare privind criza din Hong Kong / Germania pledează pentru dialog cu Beijingul

Uniunea Europeană a exprimat preocupare, vineri, în legătură cu iniţiativa Chinei privind legea de securitate din Hong Kong, dar Germania pledează pentru dialog cu Beijingul, relatează agenţia de presă Reuters.

"Credem că această iniţiativă riscă să submineze grav principiul «o singură ţară, două sisteme»", a declarat Josep Borrell, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

"Relaţia noastră cu China se bazează pe respect reciproc şi încredere, dar această decizie pune sub semnul întrebării aceste lucruri", a precizat oficialul UE.

"Autonomia Hong Kong-ului este slăbită" de iniţiativa legislativă privind siguranţa naţională, a subliniat Borrell.

Decizia "generează dubii asupra voinţei Chinei de respectare a angajamentelor internaţionale", a comunicat Consiliul UE.

Germania a pledat pentru soluţionarea crizei prin dialog cu Administraţia Chinei. "Cred că trecutul ne-a arătat că, mai mult decât orice, este important să purtăm un dialog cu China în care UE să prezinte unitar problemele şi principiile, iar apoi să vedem unde duce dialogul", a afirmat Heiko Maas, ministrul german de Externe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici