UE, pregătită să înăsprească sancţiunile împotriva Coreei de Nord: Miza a devenit prea mare

Uniunea Europeană este pregătită să înăsprească sancţiunile împotriva Coreei de Nord, după ce Phenianul a efectuat duminică un test nuclear, a anunţat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, avertizând că situaţia a escaladat în mod periculos, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2931 afișări
Imaginea articolului UE, pregătită să înăsprească sancţiunile împotriva Coreei de Nord: Miza a devenit prea mare

UE, pregătită să înăsprească sancţiunile împotriva Coreei de Nord: Miza a devenit prea mare

"UE este pregătită să îşi intensifice politica de sancţiuni şi invită Coreea de Nord să reia dialogul cu privire la programele sale, fără a pune condiţii. Facem apel la Consiliul de Securitate al ONU să adopte noi sancţiuni şi să demonstreze o hotărâre mai accentuată pentru obţinerea unei denuclearizări paşnice a Peninsulei Coreene. Miza a devenit prea mare", a spus Tusk.

Blocul comunitar s-a aliniat poziţiilor anterior exprimate de către cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron, potrivit cărora ultima mutare a regimului Kim Jong-Un reprezintă o ameninţare pentru comunitatea internaţională.

"Ultimul test nuclear al Coreei de Nord încalcă grav obligaţiile conform dreptului internaţional, cerinţele repetate ale Consiliului de Securitate al ONU şi ale regimului global de neproliferare şi dezarmare. Acest test obligă comunitatea internaţională să se unească pentru o reacţie rapidă şi decisivă. Coreea de Nord trebuie să renunţe la programele sale nucleare, cu arme de distrugere în masă şi rachete balistice, într-o manieră completă, verificabilă şi ireversibilă, şi trebuie să înceteze imediat toate activităţile conexe", se mai arată în comunicatul semnat de preşedintele Consiliului European.

Coreea de Nord a anunţat, duminică, faptul că a testat cu succes o bombă cu hidrogen şi că aceasta poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, reprezentând cel mai mare test nuclear efectuat vreodată de către regimul Kim Jong-Un.

Statele Unite au anunţat că pregătesc noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, iar Consiliul de Securitate al ONU se va întruni luni pentru a discuta situaţia din Peninsula Coreeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici