UE, ”profund îngrijorată” de activitatea trupelor militare ruse la graniţa cu Ucraina, îşi declară „sprijinul neclintit” pentru Kiev

  • Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a promis sprijinul „neclintit” al UE pentru Kiev.
  • UE şi-a exprimat îngrijorarea faţă de mişcările de trupe ruse din jurul Ucrainei.
  • Josep Borrell a declarat că se va întâlni cu ministrul de Externe al Ucrainei şi cu miniştrii de Externe din cele 27 de ţări ale UE în luna aprilie.
792 afișări
Imaginea articolului UE, ”profund îngrijorată” de activitatea trupelor militare ruse la graniţa cu Ucraina, îşi declară „sprijinul neclintit” pentru Kiev
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a promis duminică, 4 aprilie sprijinul „neclintit” al UE pentru Kiev şi şi-a exprimat îngrijorarea faţă de mişcările trupelor ruse din jurul Ucrainei, potrivit Le Figaro.
 
"Urmărim cu mare îngrijorare activitatea militară rusă din jurul Ucrainei. Sprijinul neclintit al UE pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", a scris, pe Twitter, Borrell, după o conversaţie telefonică cu ministrul ucrainean de Externe Dmytro Kuleba. 
 
Josep Borrell a declarat că se va întâlni cu ministrul de Externe al Ucrainei şi cu miniştrii de Externe din cele 27 de ţări ale UE în cursul acestei luni.
 
În această săptămână, Ucraina a acuzat Rusia că a masat trupe la graniţele sale nordice şi estice, precum şi pe peninsula Crimeea anexată de Moscova în 2014. Kremlinul nu a negat mişcările recente de trupele, dar a insistat asupra faptului că "nu a ameninţat pe nimeni".
 
Conflictul dintre cele două ţări a dus la 13.000 de morţi din 2014, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite. Liderii occidentali, inclusiv noul preşedinte al SUA, Joe Biden, au declarat că sunt alături de Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici