UE promite că va proteja firmele europene în urma deciziei SUA de a reimpune sancţiuni Iranului

Miniştrii de Externe ai statelor din Blocul comunitar şi-au luat luni angajamentul de a proteja firmele europene, pe fondul anunţului Statelor Unite privind reimpunerea sancţiunilor împotriva Iranului, relatează site-ul cotidianului The Guardian şi postul BBC.

300 afișări
Imaginea articolului UE promite că va proteja firmele europene în urma deciziei SUA de a reimpune sancţiuni Iranului

UE promite că va proteja firmele europene în urma deciziei SUA de a reimpune sancţiuni Iranului

Miniştrii de Externe din UE, inclusiv Jeremy Hunt, au declarat printr-un comunicat comun că sunt "determinaţi" să protejeze interesele economice ale Uniunii şi acordul nuclear semnat în 2015.

"Ridicarea sancţiunilor reprezintă o parte importantă a acordului, menită să aibă un impact pozitiv nu doar asupra relaţiilor economice şi comerciale cu Iranul, ci şi asupra iranienilor. Suntem determinaţi să protejăm operatorii economici europeni care fac afaceri legale cu Iranul, în conformitate cu legislaţia UE şi rezoluţia 2231 a Consiliului de Securitate ONU", se arată în comunicat.

Firmele europene au fost instruite să nu se conformeze cu cererile Casei Albe privind eliminarea afacerilor cu Iranul. Firmele care se decid să se retragă din Iran pe fondul sancţiunilor SUA trebuie să primească aprobarea Comisiei Europene, în caz contrar riscând să fie date în judecată de statele membre UE.

Donald Trump a semnat luni după-amiază ordonanţa executivă prin care sunt reintroduse sancţiunile împotriva Iranului, liderul de la Casa Albă denunţând din nou Acordul nuclear "oribil" semnat de marile puteri cu Teheranul.

Preşedintele SUA a avertizat că ţările care nu întrerup relaţiile economice cu Iranul "riscă efecte severe" prin noile sancţiuni. Liderul de la Casa Albă a denunţat din nou Acordul nuclear "oribil şi unilateral" semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015. Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din acest tratat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici