UE propune un împrumut de 5 miliarde de dolari pentru Ucraina

Comisia Europeană a propus miercuri 5 miliarde de euro sub formă de asistenţă macrofinanciară pentru Ucraina, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, conform CNN.

409 afișări
Imaginea articolului UE propune un împrumut de 5 miliarde de dolari pentru Ucraina

Propunerea ar ajuta ţara să facă faţă "nevoilor sale financiare imediate cauzate de invazia brutală a Rusiei", a spus ea.

Comisia a precizat într-un comunicat de presă că ajutorul face parte dintr-un pachet de finanţare de 9 miliarde de euro convenit de liderii UE în luna mai.

Propunerea trebuie acum să fie aprobată de Parlamentul European şi de Consiliul UE.

Ucraina "trebuie să câştige acest război: trebuie să îşi recâştige libertatea şi independenţa pentru care luptă cu atâta curaj. UE va continua să îşi facă partea sa pentru a se asigura că acest lucru se va întâmpla - solidaritatea va prevala, iar pacea va veni", a mai spus von der Leyen.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici