UE recunoaşte dreptul Ucrainei de apărare a suveranităţii, dar cere detensionarea situaţiei

Uniunea Europeană a recunoscut, joi, dreptul Ucrainei de a-şi apăra suveranitatea, îndemnând însă toate părţile să contribuie la detensionarea crizei.

477 afișări
Imaginea articolului UE recunoaşte dreptul Ucrainei de apărare a suveranităţii, dar cere detensionarea situaţiei

UE recunoaşte dreptul Ucrainei de apărare a suveranităţii, dar cere detensionarea situaţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Recunoaştem dreptul Ucrainei de a lua măsuri pentru apărarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale", a declarat Michael Mann, purtătorul de cuvânt al lui Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe.

"Dar, din nou, toţi semnatarii Acordului de la Geneva trebuie să facă tot posibilul pentru detensionarea situaţiei", adaugă el.

Acordul de la Geneva a fost semnat de reprezentanţii Rusiei, Ucrainei, Statelor Unite şi Uniunii Europene.

"Toate părţile care au semnat Acordul de la Geneva trebuie să facă totul pentru aplicarea dispoziţiilor, folosind influenţa pe care o au asupra grupurilor ilegale pentru încetarea violenţelor", a cerut Catherine Ashton.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici