UE refuză să finanţeze şase oraşe din Polonia pentru că nu susţin drepturile LGBT. Declaraţia Preşedintelui Comisiei Europene

  • Şase oraşe din Polonia nu vor primi fonduri UE
  • Acestea nu susţin drepturile şi libertăţile LGBT
  • Comisia Europeană refuză să finanţeze state europene care nu susţin valorile Uniunii
2985 afișări
Imaginea articolului UE refuză să finanţeze şase oraşe din Polonia pentru că nu susţin drepturile LGBT. Declaraţia Preşedintelui Comisiei Europene

UE refuză să finanţeze şase oraşe din Polonia pentru că nu susţin drepturile LGBT. Declaraţia Preşedintelui Comisiei Europene

Uniunea Europeană a refuzat să finanţeze şase oraşe din Polonia pentru că acestea nu susţin drepturile şi comunităţile LGBT, relatează CNN. 
 
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a scris pe Twitter că „Prin tratatele noastre în Europa ne dorim să ne asigurăm că fiecare european are libertatea să fie cine vrea, să trăiască unde îşi doreşte, să iubească pe cine simte şi să ţintească cât de sus vrea. O să continui să susţin #UnionOfEquality”. 
 
Helena Dalli, Comisarul European pentru Egalitate, a scris pe Twitter că valorile susţinute de Uniunea Europeană ar trebui să fie respectate de toate statele membre.
 
„Valorile şi fundamentele Uniunii Europene trebuie să fie respectate de toate statele membre şi de toate autorităţile. Din acest motiv, şase oraşe din Polonia care refuză să susţină comunitatea LGBT nu vor primi finanţări”, a spus Helena Dalli. 
 
Este vorba despre fonduri UE, în valoare de  25.000 de euro, care ar trebui să fie accesate de toţi europenii.
 
Purtătorul de cuvânt al Comisiei, Adalbert Jahnz, a afirmat că „Şase aplicaţii au fost respinse pentru că răspunsul reprezentantului legal al proiectului nu a oferit comisiei suficiente motive şi garanţii că proiectul se va alinia la caracteristicile şi obiectivele generale ale valorilor Uniunii Europene”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici