UE se opune mutării ambasadei SUA în Ierusalim. Franţa îl avertizează pe Donald Trump

Miniştrii de Externe ai Uniunii Europene au stabilit, luni după-amiază, că se opun eventualei decizii a lui Donald Trump, noul preşedinte al SUA, de a muta la Ierusalim ambasada americană în Israel, iar Parisul a avertizat Washingtonul că vor fi "consecinţe extrem de grave".

5140 afișări
Imaginea articolului UE se opune mutării ambasadei SUA în Ierusalim. Franţa îl avertizează pe Donald Trump

UE se opune mutării ambasadei SUA în Ierusalim. Franţa îl avertizează pe Donald Trump

Donald Trump a semnalat că va aproba mutarea de la Tel Aviv la Ierusalim a ambasadei americane în Israel, o situaţie criticată dur de Autoritatea Palestiniană şi de comunitatea internaţională.

Miniştrii de Externe ai statelor UE au stabilit luni după-amiază că susţin soluţia coexistenţei a doua state, israelian şi palestinian, astfel că se opun mutării sediului ambasadei americane.

"Este foarte important să evităm acţiunile unilaterale, mai ales cele care pot avea consecinţe grave pentru opinia publică din anumite zone ale lumii. Trebuie să existe reflecţii asupra consecinţelor înainte de a fi luată vreo decizie", a declarat Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici