UK rămâne un aliat al UE

  • Regatul Unit şi Uniunea Europeană au ajuns la un acord post-Brexit.
  • Boris Johnson spune că Marea Britanie rămâne un partener al Uniunii Europene.
  • Premierul Britanic susţine că acordul este unul bun pentru întreaga Europă.
673 afișări
Imaginea articolului UK rămâne un aliat al UE

UK rămâne un aliat al UE

După aproape patru ani, Uniunea Europeană şi Marea Britanie au ajuns la un acord.

Iar de la 1 ianuarie ţara va părăsi, într-un final, şi piaţa unică, şi uniunea vamală.

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, asigură că ţara va rămâne un aliat de încredere al Uniunii Europene, potrivit BBC.

„Rămânem prietenul, aliatul tău, sprijinul tău şi, să nu uităm, partenerul tău comercial numărul 1. Chiar dacă a părăsit UE, această ţară va rămâne cultural, emoţional, istoric, strategic şi geopolitic ataşată de Uniunea Europeană. Să nu uităm că 4 milioane de locuitori ai UE locuiesc acum în Regatul Unit din ultimii patru ani, au avut o contribuţie enormă pentru ţară şi pentru vieţile noastre”, a declarat Boris Johnson, premierul Regatului Unit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici