Ukip a suspendat un candidat în alegeri care a ameninţat că-şi va împuşca rivalul conservator

Partidul Independenţei Regatului Unit (Ukip) a suspendat un candidat în alegerile parlamentare, cu două zile înainte de scrutinul de joi, după ce acesta pare că a ameninţat că-şi va împuşca rivalul.

161 afișări
Imaginea articolului Ukip a suspendat un candidat în alegeri care a ameninţat că-şi va împuşca rivalul conservator

Ukip a suspendat un candidat în alegeri care a ameninţat că-şi va împuşca rivalul conservator (Imagine: Shutterstock)

Robert Blay, un candidat din North East Hampshire, a fost filmat de către Daily Mirror insultându-l pe rivalul său conservator Ranil Jayawardena, despre care a spus că nu este deloc britanic.

Blay afirmă, în această înregistrare video, că Jayawardena a fost prezentat ca viitorul premier asiatic al Marii Britanii.

"Dacă este, eu personal îi voi trage un glonţ între ochi", spune Blay în înregistrare.

"Dacă băiatul ăsta devine premier, eu voi trage personal un glonţ în el. Atât de puternic simt acest lucru. Îl detest în mod absolut", continuă el.

Un purtător de cuvânt Ukip a catalogat "odioase" declaraţiile lui Blay şi a anunţat că acesta a fost suspendat imediat din partid.

Partidul, care face campanie ca Marea Brtanie să iasă din Uniunea Europeană, a luptat să scape de acuzaţii de rasism, după ce o serie de membri importanţi şi candidaţi au fost implicaţi în scandaluri provocate de opiniile lor.

Jayawardena, al cărui tată a emigrat în Marea Britanie din Sri Lanka, este prezentat ca cel care va obţine victoria în circumscripţie, pentru conservatori.

În înregistrare, Blay afirmă că familia lui Jayawardena a sosit în ţară prea de curând şi a subliniat că acesta "nu este suficient de britanic să ajungă în Parlamentul nostru".

Referindu-se la culoarea albastră a Partidului Conservator, Blay a declarat că a spus întotdeauna în circumscripţia sa că "poţi să pui o maimuţă cu o cocardă albastră în piept şi va câştiga".

Ukip a precizat că Blay a fost suspendat din partid imediat ce a aflat despre înregistrarea video.

"Orice comentarii de acest fel nu au absolut deloc ce căuta în politica sau viaţa publică britanice, iar partidul doreşte să profite de ocazie pentru a-i cere scuze domnului Jayawardena pentru orice neplăcere cauzată", a declarat purtătorul de cuvânt.

Ukip şi-a câştigat popularitatea, în ultimii ani, printr-o campanie pentru reducerea imigraţiei şi retragerea Marii Britanii din UE.

Formaţiunea xenofobă şi antieuropeană este creditată cu 14% în intenţiile de vot, potrivit unei compilaţii de sondaje realizate de BBC, şi ar urma să obţină cel puţin cinci mandate în alegerile generale de joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici