Ultraconservatoarea Michele Bachmann renunţă să mai candideze pentru un al cincilea mandat în Congresul SUA

Ultraconservatoarea americană şi una dintre principalele figuri ale Tea Party Michele Bachmann a anunţat miercuri că nu va mai candida pentru Congres în 2014, la încheierea celui de-al patrula mandat la Washington, într-o înregistrare video publicată pe Internet.

165 afișări
Imaginea articolului Ultraconservatoarea Michele Bachmann renunţă să mai candideze pentru un al cincilea mandat în Congresul SUA

Michele Bachmann (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În viziunea mea, opt ani ca reprezentant este destul pentru o persoană în aceeaşi circumscripţie", a declarat această membră a Camerei Reprezentanţilor din partea statului Minnesota (nordul Statelor Unite), într-un mesaj publicitar publicat pe site-ul de campanie şi pe Youtube.

Ea susţine că nu a luat această decizie de teama unei eventuale înfrângeri, în timp ce rivalul său pe care l-a înfrânt la urne toamna trecută şi-a anunţat deja intenţia de a câştiga postul.

Ea a menţionat, de asemenea, că această decizie nu are legătură cu o anchetă în desfăşurare privind utilizarea fondurilor în campania prezidenţială.

Lansată în cursa prezidenţială, Michele Bachmann s-a retras în ianuarie 2012 din alegerile primare republicane, după ce a obţinut doar 5% dintre voturi într-un prim scrutin organizat la Iowa, (centru). Având la acea vreme 55 de ani şi considerată drept unul dintre stâlpii de bază ai dreptei radicale creştine, ea era singura femeie din grupul celor şapte candidaţi la investitura partidului republican pentru alegerile prezidenţiale.

Ea reafirmă în mesajul său valorile tradiţionale, precum interzicerea avortului, şi critică politica administraţiei Obama, îndeosebi în Orientul Mijlociu şi în faţa islamului.

"Astăzi sunt mai îngrijorată de viitorul ţării noastre decât am fost vreodată până acum", a declarat ea. "În cazul a numeroase subiecte, mergem într-o direcţie greşită".

Pe plan personal, ea apreciază că viitorul său este "promiţător" şi "fără limite".

În urmă cu zece zile, ea a reapătut pe scena publică, susţinând o conferinţă de presă în faţa Congresului, în calitate de preşedinte al grupului parlamentar al Tea Party. Ea a criticat recentele scandaluri care au afectata administraţia Obama, îndeosebi scandalul serviciilor fiscale care au recunoscut că au luat în vizor anumite grupuri având legături cu Tea Party, o mişcare care pleda, printre altele, împotriva impozitelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici