Un adolescent a fost împuşcat mortal, în cursul protestelor antiguvernamentale din Venezuela

Un adolescent în vârstă de 13 ani a fost împuşcat mortal în cursul protestelor violente faţă de Administraţia preşedintelui Nicolas Maduro, fiind una din cele patru victime ale violenţelor din ultima săptămână, au anunţat oficiali din Venezuela, potrivit postului France 24.

564 afișări
Imaginea articolului Un adolescent a fost împuşcat mortal, în cursul protestelor antiguvernamentale din Venezuela

Un adolescent a fost împuşcat mortal, în cursul protestelor antiguvernamentale din Venezuela

Alfonso Marquina, un parlamentar al opoziţiei, a declarat că adolescentul a fost ucis în cursul violenţelor din oraşul Barquisimeto, fiind împuşcat în abdomen. Politcianul a dat vina pe susţinătorii lui Maduro pentru această crimă.

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost ucis tot la Barquisimeto, într-un incident separat, potrivit procurorilor.

Doi studenţi şi-au pierdut viaţa în cursul violenţelor din ultima săptămână, unul pe data de 6 aprilie şi al doilea pe 11 aprilie, potrivit autorităţilor.

Zeci de persoane au fost rănite, iar peste o sută au fost reţinute în aceeaşi perioada, în urma violenţelor din mai multe oraşe între opozanţii şi susţinătorii lui Maduro. Forţele de ordine au folosit tunurile cu apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii.

Mii de persoane au participat sâmbătă la Caracas la un miting antiguvernamental, cerând garantarea respectării drepturilor omului şi organizarea de alegeri. Peste 50 de persoane au fost arestate, iar poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispera manifestanţii. Pe de altă parte, protestatarii au aruncat cu pietre în forţele de ordine, iar o clădire administrativă a fost devastat. Protestele au continuat sporadic şi în zilele următoare.

Condiţiile economice din Venezuela s-au deteriorat în ultimele luni din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici