Un adolescent a fost reţinut în Franţa după ce a avertizat că va comite un atentat

Un adolescent francez a fost reţinut marţi, în oraşul Strasbourg, după ce a ameninţat pe un site de socializare că va comite un atac terorist, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

276 afișări
Imaginea articolului Un adolescent a fost reţinut în Franţa după ce a avertizat că va comite un atentat

Un adolescent a fost reţinut în Franţa după ce a avertizat că va comite un atentat (Imagine: Shutterstock)

Adolescentul a scris pe contul său de Facebook că tocmai a revenit din Siria şi că intenţiona să comită un atentat vizând forţele de ordine din Franţa, au declarat surse din cadrul poliţiei.

Potrivit anchetatorilor, tânărul în vârstă de 17 ani nu a fost niciodată în Siria, astfel că ipoteza comiterii unui atentat nu este luată în considerare.

Adolescentul va fi inculpat pentru promovarea terorismului islamist.

Potrivit serviciilor de informaţii, mii de tineri europeni au călătorit în Siria pentru a se antrena în tabere ale reţelei teroriste Stat Islamic. Autorităţile franceze au intensificat operaţiunile antiteroriste după atacurile islamiste comise în ianuarie la Paris, soldate cu 17 morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici