Un adolescent american a supravieţuit unui zbor de cinci ore ascuns în trenul de aterizare

Un adolescent californian în vârstă de 16 ani a supravieţuit unui zbor de peste cinci ore între California şi Hawaii, ascuns în trenul de aterizare al unui avion de linie, a anunţat luni Los Angeles Times.

663 afișări
Imaginea articolului Un adolescent american a supravieţuit unui zbor de cinci ore ascuns în trenul de aterizare

Un adolescent american a supravieţuit unui zbor de cinci ore ascuns în trenul de aterizare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere, tânărul a sărit peste o barieră şi a urcat în trapa care conţinea unul dintre trenurile avionului companiei Hawaiian Airlines înainte ca acesta să decoleze de la Son Jose, un oraş situat la sud de San Francisco.

El a ieşit viu pe pista aeroportului din Maui duminică dimineaţă, în pofida lipsei de oxigen şi a temperaturilor "care au atins minus 60 de grade Celsius" în timpul călătoriei, a explicat cotidianul, care îl citează pe un purtător de cuvânt al FBI, Tom Simon.

Potrivit acestuia din urmă, adolescentul, originar din Santa Clara, în California, şi-a "pierdut cunoştinţa la 10.000 de picioare", aproximativ 3.000 de metri altitudine, fără îndoială şi şi-a revenit la o oră după aterizare. Atunci a coborât din trenul de aterizare şi s-a văzut pe pistă, unde l-a descoperit personalul companiei aeriene.

"Nu ştiu cum a supravieţuit. Este un miracol", a declarat Simon pentru LA Times.

Tânărul a fugit de acasă şi, subliniază cotidianul, "nimic nu arată că ar reprezenta o ameninţare".

După această aventură, el a fost supus examenelor medicale şi a fost tranferat autorităţilor din Hawaii.

Rareori pasageri clandestini ascunşi în trapele de aterizare supravieţuiesc frigului şi lipsei de oxigen. În general este vorba despre candidaţi la imigraţia ilegală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici