Un adolescent român a murit într-un grav accident rutier pe care l-a provocat, în Italia. Oficial italian: "Nu îmi pare rău pentru moartea unui criminal"

Un adolescent român a decedat într-un grav accident rutier pe care l-a produs, în nordul Italiei, provocând moartea unui băiat de 11 ani şi a surorii acesteia, care avea cinci ani, scrie ziarul Il Messaggero, în ediţia online. Un oficial regional italian a declarat, după accident, că nu regretă "moartea unui criminal".

2756 afișări
Imaginea articolului Un adolescent român a murit într-un grav accident rutier pe care l-a provocat, în Italia. Oficial italian: "Nu îmi pare rău pentru moartea unui criminal"

Un adolescent român a murit într-un grav accident rutier pe care l-a provocat, în Italia (Imagine: Shutterstock)

Românul Bogdan V., în vârstă de 19 ani, rezident în Italia, circula cu viteză cu un vehicul marca Volkswagen. A pierdut controlul asupra vehiculului, a pătruns pe contrasens şi a lovit frontal un alt vehicul, marca Audi, în care erau trei persoane - un italian de 44 de ani, Dorino Roberto Facchinelli, şi cei doi copii ai acestuia - Matteo, 11 ani, şi Greta, cinci ani. Italianul în vârstă de 44 de ani a fost rănit în accident şi este spitalizat.

Adolescentul român şi băiatul de 11 ani din celălalt vehicul au murit pe loc în accidentul produs la Verolanuova, în apropierea oraşului italian Brescia (nord). Potrivit ANSA, fetiţa în vârstă de cinci ani a fost grav rănită în accident, decedând după câteva ore la secţia de terapie intensivă a unui spital din Bergamo.

Iniţial, presa italiană relatase că românul circula cu o maşină furată, dar ulterior s-a dovedit că autoturismul cu care a produs accidentul aparţine prietenului mamei lui.

Carabinierii nu au stabilit că adolescentul român era în stare ebrietate. Testele toxicologice vor dura 48 de ore.

Oficial italian despre românul mort într-un accident: "Nu îmi pare rău pentru moartea unui criminal"

Un oficial regional italian l-a criticat dur pe adolescentul român care a decedat după ce a provocat un grav accident în apropierea oraşului Brescia, declarând că nu îi pare rău deloc pentru moartea "unui român beat şi criminal", potrivit ziarului Corriere della Sera.

"Un singur comentariu, poate răutăcios şi puţin neobişnuit pentru un politician: nu îmi pare rău deloc că acest român beat şi criminal a murit. Deci... o rugăciune pentru Greta şi pentru tatăl său", a scris, pe Facebook, Viviana Beccalossi, comisarul regiunii Lombardia responsabil de Afaceri Teritoriale, Urbanism şi Siguranţă publică. Declaraţia a fost postată înainte ca fetiţa de cinci ani rănită în accident, Greta, să moară la spital din cauza rănilor suferite.

"Nu este vorba de rasism, dar am ajuns la capătul răbdării", a continuat Viviana Beccalolossi. "Încă o dată, un străin s-a făcut remarcat printr-un act ruşinos, mergând beat cu maşina şi distrugând o familie", a adăugat oficialul regional italian.

"La Brescia s-a ajuns la căpătul răbdării, pentru că această provincie este pe primul loc în Italia din punctul de vedere al numărului de străini, pentru că acolo au venit sute de imigranţi", a spus Viviana Beccalolossi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici