Video Un al doilea surfer australian s-a luptat pentru a scăpa de atacul unui rechin - VIDEO

Un al doilea surfer australian a fost atacat de un rechin în timp ce se afla pe placa de surf, la doar câteva zile după ce australianul Mick Fanning s-a luptat cu doi rechini în timpul unei competiţii organizate în Africa de Sud, imaginile incidentului făcând atunci înconjurul lumii, infomează CNN.

1647 afișări

De data aceasta, un bărbat în vârstă de 52 de ani, cunoscut sub numele de Craig Ison, a fost atacat, vineri, de un rechin alb în timp ce se pregătea să facă surf în apele Evans Head, din nordul regiunii australiene New South Wales, informează CNN.

Bărbatul, fost boxer, nu urcase încă pe placa de surf în momentul în care a văzut rechinul, reuşind să-şi avertizeze prietenul, însă a fost imediat muşcat de picior. Victima s-a luptat cu rechinul, lovindu-l cu pumnii.

" Bărbatul a reuşit să lovească rechinul cu pumnii, însă în timpul luptei, rechinul l-a muşcat şi de braţul stâng", se arată într-un comunicat al poliţiei locale.

Victima a ajuns la ţărm cu răni foarte grave, fiind transportată la spital. 

Prietenul surferului atacat, Geoff Hill, a declarat că incidentul de vineri a semănat foarte mult cu cel petrecut în urmă cu o săptămână cu australianul Mick Fanning.

"L-a apucat de picior atunci când s-a întors spre ţărm... a reuşit să se urce din nou pe placă. A fost ca şi cum aş fi văzut din nou incidentul cu Mick Fanning", a declarat Geoff Hill.

Pe 20 iulie, o competiţie organizată în Africa de Sud a fost la un pas să se transforme într-o tragedie, după ce unul dintre competitori, surferul Mick Fanning, a fost atacat „în direct” de doi rechini.

Sportivul australian, în vârstă de 34 de ani, se pregătea să înceapă concursul Jeffreys Bay Open, în momentul în care cei doi rechini şi-au făcut apariţia în spatele său.

„Mă pregăteam să mă pun în mişcare, când dintr-o dată am avut senzaţia că cineva se află în spatele meu şi, brusc, am început să fiu tras sub apă”, a declarat Mick Fanning, adăugând că pe unul dintre rechini l-a „pocnit în spate”.

Intervenţia rapidă a echipelor de salvare a făcut ca momentul să nu se sfârşească tragic, iar organizatorii concursului au decis ulterior să anuleze competiţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici